תקנות רישוי עסקים
תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל) התשמ"ג 1983
בתוקף סמכותי לפי סעיף 10 לחוק רישוי עסקים, תשכ"ח 1968- (להלן – החוק), ובתוקף הסמכות לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון), 1935 , שנטלתי לעצמי בהתאם לסעיף 32 לחוק-יסוד: הממשלה,
אני מתקין תקנות אלה:
פרק א' : פרשנות
1. הגדרות
בתקנות אלה – "בית אוכל" – כל עסק המפורט בפרטים 13 א, 99 (א) ו 104- לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), התשל"ג 1973- (להלן – הצו);
"הל"ת" – הוראות למיתקני תברואה, תש"ל 1970- , כמשמעותן בתקנה 1 לתקנות התכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאים ואגרות), תש"ל 1970- (להלן – תקנות התכנון והבניה), שהעתק מהן הופקד בכל לשכת בריאות מחוזית ונפתית;
"מזון" – כל דבר המיועד לצריכת אדם באכילה, בשתיה או בלעיסה לרבות חמרי גלם להכנת מזון ולמעט בעל-חיים בעודנו חי וחומר המשמש ברפואה בלבד;
"מזון גלמי" – מזון שטרם הוכן לצריכה;
"מזיקים" – חרקים, מכרסמים, צפורים ובעלי חיים אחרים;
"מטבח" – חדר המיועד להכנת מזון או משקה, לרחיצת כלים או להחזקת מזון מוכן;
"המנהל" – המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיך לענין תקנות אלה או למקצתן;
"ניקוי" – פעולה של סילוק כל זיהום הנראה לעין, הניתן למימוש או הנותן ריח;
"מיתקן קירור" – מקרר חשמלי, חדר קירור, מיתקן להקפאה עמוקה או חדר להקפאה עמוקה.