גיבוש קונספט הינו חשיבה על סגנון העסק הכולל את הנקודות הבאות:
- האם העסק חלבי / בשרי / צמחוני / טבעוני ?
- האם העסק כשר?
- האם העסק עצמאי או קשור לרשת המכתיבה סטנדארט מסויים?
- לכמה מקומות ישיבה מתוכנן?
- היכן ממוקם העסק? ולאיזה אוכלוסיה הוא פונה?
- איזה אווירה ברצוני ליצור בעסק? מטבח פתוח או מטבח נסתר?
- מה שיטת ההגשה והמשלוח?
- מה הם ימים ושעות פתיחת העסק?
זוהי רשימה חלקית לנקודות מוצא לפני תכנון.
לאחר גיבוש הקונספט עוברים על הפרוגרמה לתכנון, איך הלקוח רואה את המטבח,
איך הכי נכון לו או לשף לעבוד במטבח. ואז עוברים על תאום ציפיות וקביעת לוחות זמנים לתכנון וביצוע.